Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wintersport: Skiën in de Balkan

14 DEC 2011

GEEN - Ook in Bosnië kunnen wintersporters prima uit de latten. De berg Jahorina deed in 1984 dienst als de officiële berg van de Olympische Winterspelen en is nu een gewilde bestemming voor pistefanaten.

Sarajevo

Tijdens de Olympische Winterpelen van 1984 werden alle vrouwenwedstrijden gehouden op deze 1913 meter hoge berg. Vandaar dat Jahorina bekend staat als de ‘Sneeuwkoningin’. Op een uur afstand van Sarajevo is de op één na hoogste Balkanberg goed te bereiken.

De berg kent verschillende liften, die elk uur 7500 skiërs en snowboarders vervoeren. Het skigebied bestaat uit een aantal rode, blauwe en zwarte pistes dus iedereen, van beginners tot ver gevorderde wintersporters, kan erop aan de slag.


Gevaarlijk

Een deel van de Jahorinaberg, waaronder gebieden nabij de resorts, is nog steeds niet vrij van landmijnen. In oktober van dit jaar is er een Sloveense parasailer gewond geraakt die een landing maakte in het gebied.

Het natuurgebied rondom de berg is ook zeker een bezoekje waard. Voor wandelaars zijn er tal van routes die gelopen kunnen worden en ook voor sleeënde kinderen is dit gebied erg geschikt. Een bezoekje aan het centrum van Sarajevo mag ook niet ontbreken op uw lijstje. Met oude marktpleinen, interessante musea en heerlijke restaurants is de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina zeker een bezoekje waard.

In het iFlymagazine van de KLM ditmaal aandacht voor een vijftal verrassende wintersportbestemmingen, waaronder dit bijzondere skigebied in Bosnië en Herzegovina.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Sarajevo

Wintersport: Skiën in de Balkan

Ook in Bosnië kunnen wintersporters prima uit de latten. De berg Jahorina deed in 1984 dienst als de officiële berg van de Olympische Winterspelen en is nu een gewilde bestemming voor pistefanaten.

20.6 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 516.77
+ / - -0.5%