Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Een screendump uit de video van Flumselberg.
Een screendump uit de video van Flumselberg.
Foto: Flumselberg

Skioord werft skiërs met video met blote borsten

04 DEC 2012

GEEN - Het Zwitserse skigebied Flumserberg heeft een pittige reclamefilm geproduceerd waarmee men wintersporters probeert te werven. In de geestige video tonen enkele skidames zelfs even hun ontblote bovenlijf. 

Flums

Toch is het filmpje met de topless reclame niet bij iedereen in goede aarde gevallen en is er zelfs al een klacht ingediend.

Zo vinden met name feministes de reclamespot ronduit seksistisch. Gabriel Peisker van het reclamebureau dat achter de vervaardiging van de reclamevideo zit zegt dat het natuurlijk grappig is bedoeld. "Wij laten zien dat de pistebouwers hier zo goed zijn dat ze daardoor zo ongeveer de status van rocksterren hebben. Daardoor worden ze hier door een soort  groupies bewonderd en achterna gezeten en de dames doen daarbij hun uiterste best om de aandacht van de store mannen te trekken."

Het is dus allemaal niet zo ernstig bedoeld. "We wilden de mensen die hier tijdens het winterseizoen keihard werken om alles te prepareren eens lekker in het zonnetje zetten."

Maar zoals hij hoopte pakt niet iedereen het op. Yvonne Feri, voorzitster van de socialistische vrouwen, zegt in een bitse reactie: "Skiën heeft toch helemaal niks met borsten te maken." Cordula Bieri van de vrouwenrechtenbeweging FemWiss gaat zelfs een officiële klacht indienen. "Deze reclamespot is puur seksisme. Als hij niet wordt ingetrokken, dan zullen wij tot een boycot van het skigebied oproepen."

Ook de liberale vrouwen sluiten zich bij monde van Carmen Walker daarbij aan. "Deze reclamevideo is voor mij juist een reden om er niet heen te gaan. Maar blijkbaar heeft Flumserberg geen betere argumenten om skiërs te trekken."

Het filmpje dat aanvankelijk ook op Youtube te zien was, is daar inmiddels verdwenen....

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Flums

Skioord werft skiërs met video met blote borsten

Het Zwitserse skigebied Flumserberg heeft een pittige reclamefilm geproduceerd waarmee men wintersporters probeert te werven. In de geestige video tonen enkele skidames zelfs even hun ontblote bovenlijf. 

17.2 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 529.01
+ / - +0.07%