Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

3000 wintersporters in de kou

26 FEB 2013

GEEN - Extreem lage temperaturen zorgen voor grote problemen in de Franse Alpen. Zo kwamen 3000 wintersporters in het skioord Val d’Isère een dag lang zonder verwarming en warm water te zitten.

Het was flink behelpen in Résidence La Daille, meldt het AD. Door bevriezing van drie tanks met elk 100.000 liter stookolie, was er in alle 840 appartementen geen verwarming en warm water. Natuurlijk kun je je er op kleden en schijnt overdag het winterzonnetje, maar 's nachts zakt de temperatuur maar liefst tot -21.

Dankzij de goede isolatie en restwarmte bleef de temperatuur binnen echter hangen op zo’n 16 graden, maar lekker douchen was er niet bij. “Ik heb er een uur over gedaan om mijn haren te wassen met ijskoud water”, klaagt een vakantieganger.

Brand en vermissing

Ook vlakbij het plaatsje Briançon zorgde de strenge vorst voor problemen. Zo kon de brandweer tijdens een woningbrand geen luchtcompressor inzetten en dreigde het bluswater te bevriezen. In de buurt van Pra Loup raakten twee jonge skiërs verdwaald. De hele nacht hebben ze vastgezeten in een rotsachtig ravijn.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.3 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%