Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Volop sneeuw in de Alpen

27 NOV 2012 Van onze weerman

Een kleine week eerder dan vorig jaar worden de Alpen getrakteerd op een enorm pak sneeuw.

Foto: Reuters

Vanaf woensdag gaat het intensief sneeuwen en valt er in grote delen van midden-Europa tot ruim een meter sneeuw in de bergen. Vooral de westelijke Alpen krijgen het de komende dagen flink te verduren. Weerman Hajo Smit van Wintersportweerman.nl voorziet tot 110 cm verse sneeuw in de Franse en Zwitserse Alpen. "De oostelijke regio's blijven nog wat achter, maar in bijvoorbeeld Vorarlberg in Oostenrijk komt de sneeuw ook met bakken uit de lucht", zo voorspelt hij.

De sneeuwval begon vorig jaar rond 4 december. Al komend weekeinde is het overgrote deel van de Alpen veranderd in een witte wereld en kan er op uitgebreide schaal worden geskied. Ook op langere termijn zijn de vooruitzichten voor de Alpenlanden winterrijk. Zeker de eerste tien dagen is sprake van aanhoudende winterse condities. Volgen Wintersportweerman.nl zal het daarbij met enige regelmaat sneeuwen en is de start van  het winterseizoen 'veelbelovend' te noemen.

In eigen land nemen ook de sneeuwkansen toe. Vooral vanaf het weekeinde. Dan zijn de temperaturen nog maar net boven nul en vriest het in de nachten. Ook volgende week is er kans op sneeuw, natte sneeuw of regen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.4 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.97
+ / - +0.12%