Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Boottest Sea Ray SLX-W 230

Wakesurfboot

14 JAN 2017 Epco Ongering

In de VS is het een geweldige hit: wakesurfen, op een speciaal wakeboard surfen op de eindeloze golf achter de boot. Zonder lijn, als in de branding. SeaRay ontwierp een boot speciaal voor deze nieuwe sport.

De wakesurfboot is afgeleid van de beproefde SLX-230, maar is totaal aangepast. Hekaandrijving is te gevaarlijk voor surfers die hun sport pal achter de boot beoefenen. Daarom is de SLX-W uitgevoerd met een achterstevoren geplaatste motor met V-drive. Aan het diepe V-onderwaterschip met deadrise van 21 graden is veel tijd besteed om een zo mooi mogelijke golf te maken.

Amerikanen zijn niet gewend om met schroefas aangedreven boten te varen, dus is gekozen voor een optionele joystick waarin ook boeg- en hekschroef zijn gecombineerd. Daarnaast was een simpel ballastsysteem nodig om de perfecte golf achter de boot te maken. Om de vorm van deze golf te verfijnen, heeft de Sea Ray een systeem met twee vinnen onder de boot. De spiegel is om te klappen zodat surfers gemakkelijk in en uit het water kunnen komen. Op het achterdek een kist voor boards, lijnen en zwemvesten.

Bijna nergens vind je zo’n mooie en gebruiksvriendelijke cockpit. Het Dynamic touchscreen display maakt het mogelijk om alle belangrijke functies te bedienen en monitoren. Het ballasten van de boot is een kwestie van een druk op de knop. De voorruit is vrij laag, zodat je in de wind zit als de bestuurdersstoel in de stasteun-functie gebruikt. Voorin heeft deze bowrider comfortabele plek voor zittende of liggende passagiers.

In de boot zorgt een 6,2 liter, 370pk MerCruiser voor een soepele acceleratie en een meer dan gemiddelde topsnelheid van rond de 80 km/u. Onder alle omstandigheden vaart deze compacte bowrider soepel. En: de wakesurfer achter de boot maakt de mooiste moves. Dat is toch waar het bij deze boot om draait.

8,3

Constructie ****

Comfort & Ruimte ***

Ergonomie ***

Afwerking ****

Vaareigenschappen ****

Prijs / Kwaliteit ***

Lengte: 7,26 m

Breedte: 2.59 m

Diepgang: 0.86 m

Motorisering: MerCruiser 6,2l, 370pk benzine

Prijs: € 133.330

Meer info: kemperswatersport.nl en hollandsport.nl

Zie ook:

- Voorbeeldige Noor

- Stijlvolle GT

- Snelle allrounder

- Stoere Sturiër

- IJzersterke combi

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur