Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Patricia Paddenburg

100 JAAR REGENBOOG

Neeleman wint op Regenbooglustrum

12 JUN 2017 Frank Tol

Loosdrecht - Mark Neeleman is de grote winnaar van het Regenboog weekend dat ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan op Loosdrecht werd gehouden. Met ruim 80 deelnemers was dit het grootste veld in de geschiedenis van de oudste nationale eenheidsklasse van Nederland.

Het lustrumweekend begon al op donderdag met een wedstrijd van 40 bekende Olympische zeilers van verschillende generaties. Van Lobke Berkhout tot Dorian van Rijsselberge, van Serge Kats tot Mark Neeleman. Elke Regenboog had een Olympisch zeiler aan boord. Mark Neeleman, zelf een gevierd Regenboogzeiler, bleek de beste.

Vrijdag begon het officiële evenement. Het gehele weekend is onder bijna ideale omstandigheden verlopen. Op vrijdag en zaterdag waren er zomerse omstandigheden met voldoende wind om de majestueuze Regenbogen in volle glorie over de Loosdrechtse plassen te zien varen. Op die dagen werden de kwalificatiewedstrijden gevaren voor de Gold, Silver en Bronze fleet. De beste van de Gold fleet mocht zich de winnaar van het weekend noemen.

Zondag en maandag stond er een stevige wind van tussen de 14 en 21 knopen (4-5 Bft). Met 70 m2 zeiloppervlak aan de mast, moesten de Regenboogzeilers alles uit de kast halen. De spannende wedstrijden leverden ook een hoop schade op. Onder andere, 5 masten, 3 gaffels en diverse zeilen sneuvelden in de strijd.

Ook tijdens de laatste twee dagen toonde Mark Neeleman, met zijn bemanning Pieter van Reeuwijk en Gerard van der Krogt, zich oppermachtig.

De deelnemers waren zeer enthousiast en de ‘Koninklijke Watersport Vereniging Loosdrecht’, gastheer van dit evenement, kan terugzien op een geslaagd zeilweekend.

Foto: Patricia Paddenburg


De uitslagen:
Gold

 1. Mark Neeleman
 2. Peter Peet
 3. Kees Barnhard
 4. Serge Kats
 5. Marc Blees

 
Zilver

 1. Henk Bergsma
 2. F. Bulk
 3. Bas de Nes
 4. Arjen Snoek
 5. Peter Kempeneers

Brons

 1. Tjerk Feenstra
 2. Robert Jan Beek
 3. Jan Hein Bakker
 4. Ido Poelman
 5. Bas Korswagen

Ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum van de Regenboog zal de Telegraaf VRIJ op deze plaats regelmatig nieuws over de oudste zeilklasse van Nederland publiceren.

Foto: Patricia Paddenburg

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.9 °C
ZZO3
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur