Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Corinna Halloran/Team SCA/Volvo

VOLVO OCEAN RACE 2017-2018

Zesde VOR-boot heeft een missie

13 JUN 2017

Vandaag is de zesde deelnemer aan de Volvo Ocean Race van 2017-2018 bekend gemaakt. De missie van de ‘Turn the Tide on Plastic’-boot is om aandacht te geven aan de plasticvervuiling van de oceanen. De Britse zeilster Dee Caffari wordt de schipper van een super jonge bemanning die voor de helft uit vrouwen zal bestaan.

De Turn the Tide on Plastic-boot wordt gesponsord door de Portugese Mirpuri foundation en de Ocean Family foundation. Beide organisaties hebben als doel de wereld tot een betere plek voor de volgende generaties te maken.

De Portugese zakenman en weldoener Paolo Mirpuri wil een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de rijke maritieme geschiedenis van Portugal. Beide stichtingen willen helpen de oceanen vrij te maken van ronddrijvend plastic, een doel dat ook de Volvo Ocean Race Organisatie ondersteunt.

Schipper Dee Caffari is een zeer ervaren zeilster met een ruime ervaring in het rond de wereld racen. Zij is de eerste vrouw die solo, in beide richtingen, rond de wereld is gezeild. Ook nam zij tijdens de laatste editie van de Volvo Ocean Race deel op de Team SCA-vrouwenboot.

Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Haar doel voor de Volvo Ocean Race van 2017-2018 is om eerst een internationale bemanning te selecteren die voor de helft uit vrouwen zal bestaan en hoofdzakelijk uit zeilers onder de 30 jaar. Met dit team wil zij een goede zeilprestatie neerzetten en de zeilers in haar ervaring laten delen.

De andere deelnemende teams aan de Volvo Ocean Race 2017-2018 zijn:

  • AkzoNobel (Simeon Tienpont),
  • Dongfeng Race Team (Charles Caudrelier),
  • MAPFRE (Xabi Fernández),
  • Vestas 11th Hour Racing (Charlie Enright) en
  • Team Sun Hung Kai/Scallywag (David Witt). 

De Volvo Ocean Race start dit jaar op 22 Oktober vanuit Alicante en maakt tussenstops in Lissabon (Portugal), Kaapstad (Zuid-Afrika), Melbourne (Australië) , Hong Kong, Guangzhou (China), Auckland (Nieuw-Zeeland), Itajaí (Brazilië) , Newport, (Rhode Island, USA), Cardiff (Wales) en Gotenburg (Zweden) voordat de race eind juni 2018 in Den Haag /Scheveningen zal finishen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur