Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Video Boottest Lekker Damsko 750

Trendy speedsloep

01 JUL 2017 Epco Ongering

Het verhaal van Lekker Boats begint bij een Amsterdammer in Sydney. Hij miste in het verre Australië de gezellige Amsterdamse botencultuur: met z’n allen rond de stuurman, fijn om je heen kijken. De Lekker Damsko zou ook geschikt moeten zijn voor de zee en deze trendy aluminium speedsloep moest dus het beste van twee werelden bieden.

Dat de sloep Amsterdamse roots heeft, zie je al aan de boeg waar in het aluminium de drie Amsterdamse kruisjes zijn uitgefreesd.

Opvallend aan de romp is de geknikte zeeg en de forse trimplaat aan de spitsgat romp. De boot is overnaads gelast van 5 mm dik aluminium en de lasafwerking is basaal. De indeling is simpel met een rondzit door de hele boot met lage rugleuningen. Onder het achterste deel is de motorkamer, bedekt met enorme kussens zodat daar een zonnedek ontstaat. Nadeel van de kuipindeling is dat de ’motorkist’ in het midden veel ruimte inneemt, terwijl deze alleen als tafel/koelkast wordt gebruikt. Onder het voordek met zonnekussens is een kajuitje gemaakt met een lage optie om te slapen en te toiletteren.

Omdat de boot van aluminium is gebouwd, zijn er meerdere indelingsvarianten mogelijk. Standaard wordt vanaf circa €86.000 de open versie met een 135 pk Mercruiser benzinemotor geleverd. Wij testten de cabinversie met een 250 pk Mercruiser sterndive die rond de ton moet opbrengen.

De makers claimen dat dit de snelste sloep op aarde is. Dat klopt niet, al is 72 gemeten kilometers per uur natuurlijk pijlsnel. Zodra je het gas openzet, steigert de sloep als een dekhengst alvorens afvlakkend weg te sprinten. De Lekker Damsko 750 is een mooi gelijnde, stoere boot met beperkt comfort en een forse prijs, maar met prima vaareigenschappen.

Cijfer 7,5

Constructie * * * *  
Comfort & Ruimte * *      
Afwerking * * *    
Ergonomie * *      
Vaareigenschappen * * * *  
Prijs / Kwaliteit * * *    

Technische Specificaties

Lengte 7,50 m.

Breedte 2,68 m.

Gewicht 1600 kg

Motorisering 130-260 pk inboard heckdrive

Prijs vanaf €86.000

Meer info: lekkerboats.com

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur