Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Video: boottest Tinn-Silver 550 Sport

Degelijk waardevast

08 JUL 2017 Epco Ongering

Je ziet aluminium consoleboten steeds vaker, maar zelden zijn ze zo mooi gelast als de Tinn Silver-boten. Binnen Tinnemans Shipbuilding in Maasbracht, waar megagrote binnenvaartschepen worden gebouwd, is een eigen watersporttak ontstaan.

De Tinn Silver 550 sport is een zelflozende consoleboot met een scherpe boeg, een stoere rubberen stootlijst en een degelijke console met tweepersoons stuurbank. Voorin is een U-vormige bank met opbergruimtes.

Jammer dat er geen gasveren op de luiken zijn gemonteerd en dat er lichte knevels zijn gebruikt die in de kuiten kunnen prikken. Omdat op wens van de klant wordt gebouwd, is dat aan te passen. Mooi is de afwerking van de luiken met rubber en het gebruik van goede scharnieren. Praktisch is de brede bak voor kleine spulletjes achter de consoleruit.

Achter de stuurbank van de testboot is een standaard voor vier hengels en de ruimte onder de stuurbank is ingericht als visbun. Als bonus zijn bij de spiegel een waterskipaal en een zwemtrap gemonteerd.

Voor de voortstuwing is keuze uit buitenboordmotoren tot 150 pk. De testboot had een 100pk Honda viertakt.

Een soepele en stille motor die goed bij het 700 kilo wegende bootje past. Op open water haalden we met gemak 60 km/u. In volle vaart merk je dat de boot niet alleen mooi is gelast, maar ook degelijk en stijf aanvoelt. Het bochtenwerk is subliem en er is maar weinig trim nodig.

De degelijke kwaliteit vertaalt zich ook in de prijs, want de kale boot zonder motor kost 15.000 euro. Tel daar de motor en de opties zoals een trailer en skipaal bij op, dan staat er onder aan de streep ongeveer €35.000. Veel geld, maar dan heb je met deze Tinn-Silver 550 Sport een degelijke, waardevaste boot met prima vaareigenschappen.

Cijfer 8,3

Constructie * * * * *
Comfort & Ruimte * * *    
Afwerking * * * *  
Ergonomie * * *    
Vaareigenschappen * * * *  
Prijs / Kwaliteit * * *    

 

Technische Specificaties

Lengte 5,50 m.

Breedte 2,15 m.

Diepgang 0,27 m.

Gewicht 700 kg

Motorisering 100 pk Honda

Prijs vanaf €14.900, zonder motor en opties.

Meer info: tinn-silver.eu

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

7.9 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur