Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Youtube

WATERSPORT EN MILIEU

Dorian in actie tegen plastic

12 JUL 2017

Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberge is geschrokken van de enorme hoeveelheden plastic die overal ter wereld in het water drijven. Daarom heeft hij besloten zich in te zetten om plastic afval te verminderen, te beginnen in het straatarme Haiti.

Dorian van Rijsselberghe
Dorian van Rijsselberghe
Foto: Reuters

Tweevoudig Olympisch goudenmedaillewinnaar windsurfen Dorian van Rijsselberge surft overal ter wereld. Hij verbaast zich er over, dat hij overal enorme hoeveelheden plastic ziet drijven. Dat heeft een enorme invloed op het milieu en daarom wil de surfheld daar iets aan doen. 

Met de ‘The Plastic Bank’ en met oliemaatschappij ‘Shell’ lanceerde Dorian een herbruikbare waterfles van gerecycled plastic. Met de verkoop van deze fles in de 'rijke' landen wordt geld verdiend, dat wordt gebruikt om plastic afval in Haiti op te ruimen. Inwoners van Haiti kunnen van het geld worden betaald om de kilo's plastic uit het water en van de stranden te halen. Doel is om dit jaar nog 1 miljoen kilo aan plastic afval op te ruimen in het land, waar bewoners nauwelijks geld hebben om eten of basale voorzieningen aan te schaffen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.63
+ / - +0.03%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur