Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Video: boottest Rapsody Tender

Tijdloos en snel

15 JUL 2017 Epco Ongering

Sommige modellen zijn tijdloos, andere zijn hun tijd ver vooruit. Dat laatste gaat op voor de Rapsody Tender die een decennium geleden onder een andere naam werd geïntroduceerd. De werf uit Heeg, bekend van moderne klassiekers, kocht de mallen en presenteert deze tijdloze tender nu onder de eigen naam.

Het ontwerp van de Rapsody Tender komt van de tekentafel van Simonis Voogd Design. Zij voorzagen het model van fraaie stijlelementen van boten uit de jaren vijftig. Zonder overdrijving kun je stellen dat het elegante ontwerp zowel tijdloos als bijzonder geslaagd is.

De constructie is goed en ook de afwerking past bij de uitstraling. In het midden van de boot is een grote stuurconsole. Die biedt via een deur aan de voorzijde plek aan een volwaardig toilet.

Het stuur is verstelbaar en alle meters plus bedieningsknoppen zijn uitstekend geplaatst. Voorin is een ruime bank rond een tafel en achterin een U-vormige bank. Aan de zijkant van de kuip zijn nette kastjes voor bijvoorbeeld de glazen gemaakt, maar opstaptreden ontbreken. Die komen wel in de volgende exemplaren. Achterop is een breed zwemplateau.

De geteste boot beschikt over een 300 pk Volvo Penta D4 dieselmotor (+ €29.850) in plaats van de D3, 150pk basismotor. Met alle opties (elektrisch toilet, boegschroef, radio, tweede koelkast) komt de geteste boot op €190.000. Veel geld, zelfs voor een topproduct van dit formaat.

De motor maakt stationair nogal wat geluid, maar zodra je vaart, valt dat door de vaarwind weg. Dit is echt een boot voor snelheid en golven. Moeiteloos bereiken we en topsnelheid van 34 knopen, omgerekend 62 km/u. Door goede sprayrails blijf je volkomen droog en in golven springt deze Rapsody als een dolfijn door het woelige water.

Cijfer 7,4

Constructie * * * *  
Comfort & Ruimte * * *    
Afwerking * * * *  
Ergonomie * * *    
Vaareigenschappen * * *    
Prijs / Kwaliteit * *      

Technische Specificaties

Lengte 9,05 m.

Breedte 2,65 m.

Diepgang 0,65 m.

Motorisering 150pk Volvo Penta D3 t/m 300pk Volvo Penta D4

Prijs €149.000

Meer info: rapsody.nl

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

17.6 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur