Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

VRIJ op het water

Echte waterliefde

29 JUL 2017 Reza Bakhtali

Varend door mooie stukjes Nederland ontmoeten we mensen die genieten op het water. Vandaag een rondje op de Loosdrechtse Plassen.

Uiteraard heb ik als 020’er vaak genoeg in een sloepje gezeten. Niets lekkerder dan een middagje dobberen op de Amsterdamse grachten, op de Nieuwe Meer of eventueel op de Vinkeveense Plassen. Maar altijd in een sloep van een vriend die uiteraard zelf stuurt.

Collega Zoë van Weenen en ik kunnen voor onze tocht over de Loosdrechtse Plassen terecht bij Sanne en Sjoerd Bonnema van Bonnema Watersport. Broer en zus namen eerder dit jaar het watersportbedrijf over van hun ouders Rin en Jolanda.

We krijgen een prachtige zwarte sloep mee, evenals een kaart met foto’s die de doorgang van de Vuntus Plas naar de Loosdrechtse Plassen verduidelijkt. Wat opvalt is dat het eigenlijk om één grote plas gaat die is onderverdeeld in vijf plassen. Eenmaal op ’open water’ geven we vol gas. Al mag de snelheid wat mij betreft omhoog... Maar wat is dit fijn. Een stralend zonnetje, 25 graden Celsius en een verkoelend briesje. In de verte krijgen kids zeilles en het is aangenaam stil. Slechts hier en daar een ander bootje waarvan we de opvarenden – zoals het hoort – een opgestoken hand en knik geven.

Lees het hele verhaal in ons magazine VRIJ of hier online (premium).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.1 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur