Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Boottest Wellcraft 182

Vissen in stijl

12 AUG 2017 Alfred Boer

Na overname door de Beneteau Group, zo’n drie jaar geleden, is het ingedutte Amerikaanse Wellcraft helemaal terug. Zes nieuwe modellen volgden en er werd zelfs een ervaren sportvisser in dienst genomen om nog beter aan specifieke klantwensen te kunnen voldoen. Een goed voorbeeld hiervan is de fonkelnieuwe Wellcraft 182 Fisherman.

Deze kleinste Wellcraft-telg met center console is qua romp gebaseerd op de oude 180, maar onderscheidt zich door een compleet nieuwe dek-layout. Opvallend is de deels doorzichtige, achter de ankerkluis geplaatste visbun; handig om oog op de vangst te kunnen houden, maar minstens zo leuk voor kinderen aan boord. Mede dankzij het hoge vrijboord leent deze kleine Wellcraft zich ook prima voor familiegebruik.

In vergelijking met de 180 beschikt deze Wellcraft over een instrumentenpaneel waar ruim voldoende plaats is voor extra plotters en andere zaken. De zit op de ’flip-up’-bank is prima en ook de voeten vinden goed steun. De rugleuning van de stuurbank kan omklappen zodat deze ook tijdens het vissen kan worden benut. Uiteraard is voldoende ruimte om de hengels zeevast te kunnen opbergen en een aantal RVS-hengelhouders completeert het geheel.

Van boegwater is nauwelijks sprake, ondanks een golfhoogte van bijna kleine meter. De Wellcraft 182 Fisherman duldt maximaal 150 pk aan de spiegel wat ruim voldoende blijkt; de zuinige Yamaha F150 buitenboordmotor is niet alleen goed voor een gemeten topsnelheid van ruim 70 km/u, maar zorgt er bovendien voor dat deze Wellcraft ongekend snel planeert. Ondanks de beperkte lengte van 5,60 meter is er voldoende plaats voor een paar visvrienden, met uitrusting en al.

Qua uitstraling doet deze boot nauwelijks onder voor die andere Amerikaan, de ’onzinkbare visboot der visboten’, maar je hoeft er aanzienlijk korter voor te sparen.

Cijfer 8,5

Comfort & Ruimte * * * *
Afwerking * * * * *
Ergonomie * * * *
Vaareigenschappen * * * *
Prijs / Kwaliteit * * * * *

Technische Specificaties

Lengte 5,60 m.

Breedte 2,49 m.

Diepgang 0,38 m.

Gewicht 998kg

CE categorie C

Masthoogte 22,57 m.

Prijs vanaf 13.655 euro. Prijs testboot 21.000 euro, excl. motor

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

17.9 °C
Z4
Beurs AEX
AEX 525.42
+ / - -0.09%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur