Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: De Telegraaf VRIJ

Joshua en Katia na zes jaar terug

Wereldzeilers eindelijk thuis

29 AUG 2017 Epco Ongering

Amsterdam Marina - Wereldzeiler Joshua van Eijndhoven is samen met zijn Kaapverdische vriendin Katia in Nederland teruggekeerd. Het stel is zes jaar lang op hun zeiljacht Hope de wereld rondgezeild.

Joshua en Katia kwamen aan tijdens het begin van de HISWA te water. Het stel werd met hun zeiljacht verwelkomd met erewater door de Amsterdamse havendienst. Het weerzien met familie, vrienden en fans zorgde voor tranen op het gezicht van Katia.

Joshua en Katia hebben tijdens hun wereldreis voortdurend contact gehouden met de redactie van de Telegraaf. In onze rubrieken deed Joshua op geweldige wijze verslag van de spannende belevenissen tijdens hun reis.

Foto: De Telegraaf VRIJ

Joshua verruilde als pas afgestudeerd jurist een carriere in de advocatuur voor een leven als wereldzeiler. Na zijn vertrek zeilde hij naar de Kaapverdische eilanden. Daar ontmoette hij de beeldschone Katia en zij werd de liefde van zijn leven. Ofschoon zij nog nooit gezeild had, zei ze volmondig ja toen Joshua haar vroeg om met hem de wereld rond te zeilen.

Vanuit Kaapverdie gingen ze naar Brazilie, het Caraibisch gebied, het Panama kanaal, de Galapagos eilanden, de eilanden in de Stille Oceaan, het Verre en Midden Oosten en de landen aan de Middellandse Zee. De laatste etappe voer hen van Griekenland, waar de boot helemaal werd opgeknapt, naar Nederland.

Op de HISWA te water kreeg Joshua het eerste exemplaar van het boek dat hij over zijn avonturen schreef.

Op reis met de Hope door Joshua van Eijndhoven

ISBN 9789064106392 € 17,99

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur