Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nederlandse EK surfzege's

07 NOV 2012

Afgelopen weekend was een succesvol weekend voor de Nederlandse surfers. Davy Scheffers mag zich Europees Kampioen windsurfen noemen en Annelous Lammerts won het Europees Kampioenschap kitesurfen.

Foto: Glenn Wassenbergh

EK windsurfen

Voor het EK windsurfen in de Freestyle discipline zijn drie toers gevaren. De eerste toerstop vond plaats in het Griekse Sigri. Scheffers schreef de winst van deze eerste stop al op zijn naam. De tweede stop was in Frankrijk, waar Scheffers als derde eindigde. In het Engelse Weymouth vond de laatste stop van het EK plaats en ook hier pakte Scheffers de winst.

Door deze overwinning is Scheffers overall ook als eerste geëindigd en mag hij zichzelf nu Europees Kampioen windsurfen noemen.EK kitesurfen

Lammerts startte in mei haar eerste kitesurfwedstrijd in Oostenrijk, de eerste stop van het EK kitesurfen in de Freestyle discipline, waar ze als zevende eindigde. De tweede stop van het EK was in Duitsland, waar ze de winst pakte. De derde stop was in Brouwersdam, maar helaas was er dat weekend te weinig wind, waardoor de wedstrijd niet door ging. Hetzelfde gold voor de vierde stop. In Spanje was de laatste stop van het EK en ook hier eindigde Lammerts als eerste.

Met een zevende plek en twee keer een eerste plek kon Lammerts de winst van het Europees Kampioenschap op haar naam te schrijven.

Kelly Schouten eindigde op het Europees Kampioenschap kitesurfen als derde en Johno Scholte is bij de mannen vierde geworden.

Bron: Watersportverbond

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.6 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur