Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Volvo Ocean Race

NIEUWS

Volvo Ocean 65-bouwproces in volle gang

03 DEC 2012

Alicante, Spanje - De Volvo Ocean Race gaat volgend jaar van start met nieuwe, 65 voet eenheidsklasse boten. De boten worden momenteel gebouwd in Italië en Frankrijk.

Foto: Volvo Ocean Race
Foto: Volvo Ocean Race

Persico in Italië werkt aan het lamineren van de buitenhuid van de eerste romp, terwijl bij Multiplast in Frankrijk de koolstoflaag voor het eerste dek is voltooid.

De mal is klaar - Italië

De mal is geproduceerd met een infusiesysteem, zodat het laminaat minder poreus is, minder lucht opneemt en stabieler is gedurende een lange periode. De laatste laag van de buitenste huid ging er woensdag op. Het duurt acht weken om een romp te produceren, uitgerust met de tussenschotten (bulkheads) van Decision SA voor de stijfheid.

Eerste carbonlaag van het dek afgerond - Spanje

Ondertussen is bij Multiplast in het Franse Vannes de eerste carbonlaag van het Volvo Ocean 65-dek afgerond. Het gehele dek moet medio februari klaar zijn en afgeleverd zijn bij Green Marine. Elk dek wordt vier keer gebakken: te beginnen met de buitenste huid, dan een tweede maal voor de honingraat en schuimkern, tot slot een derde en vierde keer voor de binnenhuid.

Eind juni 2013

De eerste Volvo Ocean 65 uit de productielijn wordt eind juni 2013 verwacht. Vervolgens is het de bedoeling dat elk nieuw racejacht binnen drie tot vier dagen na het verlaten van de werf zeilt. Maar voor deze mijlpaal wordt bereikt, zijn er nog veel deadlines te gaan.

 

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur