Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Mastervolt Lithium ion 'ultimate' accu

04 DEC 2012

geen - Mastervolt, de Nederlandse producent van elektrische systemen, presenteert de Lithium Ion 'Ultimate' accu, de volgende generatie in deep cycle energieopslag.

Foto: Mastervolt

De traditionele methode om elektrische energie op te slaan in loden platen was altijd zeer beperkt, de eerste generatie Mastervolt high power Lithium Ion accu’s brachten daar verandering in.

Lithium Ion accu's

Lithium Ion accu’s zijn zo'n drie keer krachtiger dan hun equivalenten op loodbasis, drie keer lichter qua gewicht en bieden drie keer zoveel cycli gedurende hun levensduur. Ze kunnen herhaaldelijk worden gebruikt voor het leveren van energie. 

Nieuw ontwerp

De Lithium Ion Ultimate accu is een nieuw ontwerp waarbij alle componenten zijn geüpgraded en verbeterd. De Ultimate biedt meer kracht, de accu wordt sneller opgeladen en de meeste van de perifere systemen zijn inmiddels volledig geïntegreerd. Het oppervlakteformaat is gelijk gebleven waardoor de nieuwe accu de eerste generatie Lithium Ion accubanken makkelijk kan vervangen.

Kleiner en lichter

In de nieuwe behuizing zitten acht cellen van Lithium IJzerfosfaat; lichter dan water, even veilig als loodzuur. Daardoor is de accu veel kleiner en lichter dan andere accu's.

Prijzen

De 12V en 24V Lithium Ion Ultimate accu’s zijn te koop vanaf € 4399  per stuk, exclusief BTW.

Meer informatie: Mastervolt

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 528.06
+ / - -0.08%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur