Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP Communique

Op zoek naar Admiraalsschip De Walcheren

05 DEC 2012

Vlissingen - Deze week zijn vier marineduikers van de Defensie Duikgroep op zoek naar mogelijke overblijfselen van het Admiraalsschip De Walcheren. Dit schip van admiraal Cornelis Evertsen zonk in 1689.

Het scheepswrak zou mogelijk in de kust nabij Vlissingen liggen.  Aanleiding van deze grootscheepse zoekactie zijn eerder gevonden scheepsbalken en een eeuwenoud bakstenen muurtje, dit zijn mogelijk onderdelen van het admiralenschip.

Gezonken

De Walcheren zou in 1689 na de botsing met het Westerhoofd van de Koopmanshaven van Vlissingen ter hoogte van de voormalige ingang van de Nieuwe Haven tot zinken zijn gekomen. 24 opvarenden zouden er zijn omgekomen. Zowel sonar- als magnetisch onderzoek tonen hier veel verstoringen in de bodem.

Men gaat er vanuit dat De Walcheren veel kanonnen aan boord zou hebben. Echter, door de sterke stroming daar, is het goed mogelijk dat veel restanten zijn verdwenen.

Vaardigheden

De zoektocht vanaf het duikvaartuig Cerberus biedt de duikers bovendien de kans om in een realistische setting hun vaardigheden te trainen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur