Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Olivier Hoslet

Watersportverbond NOC*NSF subsidietoekenning 2013-2016

05 DEC 2012

Het Watersportverbond heeft dinsdag uitsluitsel gekregen over de subsidietoekenning van het NOC*NSF voor de periode 2013 - 2016. De bond, die verantwoordelijk is voor Olympisch en Paralympisch zeilen, windsurfen en kanovaren, krijgt voor zeilen en surfen iets meer budget, er is echter geen bijdrage voor de Olympische kanosport.

De laatste acht jaar heeft het Watersportverbond onder het motto ‘hoger en harder’ gewerkt aan een structurele verbetering van de Nederlandse zeilsportprestaties. Dat heeft tijdens de Olympische Spelen van 2008 geresulteerd in twee zilveren medailles en in 2012 in een gouden, zilveren en bronzen medaille Paralympisch werd er goud en brons behaald.

Het Watersportverbond streeft naar een top-drie positie voor de zeil-, surf- en kanosport in de internationale Watersportsportwereld. Die ambitie was ook de basis voor de ingediende subsidieaanvraag.

Hoofd Topsport Hessel Evertse vatte deze toekenning als volgt samen. “Met een lach en een traan. Zeilen heeft een budget toegewezen gekregen dat iets hoger ligt dan 2011 en 2012, maar de lat wordt ook hoger gelegd. We moeten uit Rio terugkomen met zes medailles. Vier Olympisch en twee Paralympisch. Maar de afwijzing voor de kanosport is heel hard.”
 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 527.97
+ / - -0.09%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur