Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Epco Ongering

BREAKING NIEUWS

Peter Gilmour stopt met wedstrijdzeilen

05 DEC 2012

Het grootste nieuws op de derde dag van de Monsoon Cup kwam niet vanaf het water. Alle deelnemers en bezoekers van de Alpari World Match Race Tour in Kuala Terengganu waren muisstil toen de Australische zeillegende Peter Gilmour tijdens de persconferentie aankondigde definitief met pensioen te gaan.

Het besluit van de veteraan is mede ingegeven door het stoppen van zijn teamsponsor Yanmar, maar volgens Gilmour speelt zijn leeftijd een grotere rol. “Het wordt tijd om wat anders te gaan doen, ik ben vier keer kampioen geworden, heel mooi, maar dat record kan deze week al worden geëvenaard. Ik heb naast het matchracen ook veel plezier gehad in de America’s Cup’s, het blijft een leuk spelletje, maar je moet er toch eens mee ophouden.” Het stoppen van Gilmour deed de Zweed Hansen verzuchten: “Als je naar mijn leeftijd kijkt, zal ik wel de volgende zijn die gaat stoppen. Het is dus een trieste dag voor ons allemaal.”

Vader-Zoon

Opvallend genoeg komt de aankondiging precies op de dag voordat Gilmour het in de voorronde van de match race tour moet opnemen tegen zijn zoon David. Die liet al weten zichzelf geen kans te geven tegen zijn alom gerespecteerde vader. “Het wordt de allereerste keer dat we tegen elkaar zeilen. Het lijkt me geweldig als we close bij elkaar blijven, maar hij zal wel weer een verrassing in petto hebben.”

Leerling

Grote winnaar van de dag was Ian Williams, die tot nu toe al zijn wedstrijden heeft gewonnen. Hij eerde Peter Gilmour door te zeggen dat hij veel van hem heeft geleerd en de Australiër altijd een zeer sportieve concurrent was.  Williams heeft in deze vorm van alle deelnemers misschien wel de beste kans om te winnen. Als hij de Monsoon Cup wint, passeert hij ook de Zweedse leider Hansen in het algemeen klassement en is Williams net als in 2007 en 2008 wereldkampioen matchracen.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
26.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur