Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Eén aanvaring per maand op Noordzee'

06 DEC 2012

OOSTENDE - Op de Noordzee gebeurt gemiddeld één keer per maand een aanvaring. Maar niet elke aanvaring is even ernstig als die tussen de Baltic Ace en het containerschip Corvus J. De meeste schepen kunnen hun reis zonder problemen voortzetten. Dat heeft woordvoerster Rejanne Gyssens van het Belgische Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) donderdag gezegd in het VTM-nieuws. Het MRCC is het centrale meldpunt voor ongelukken op het Belgische deel van de Noordzee.

Een vaartuig van de Kustwacht tijdens de zoekactie op de Noordzee naar de vermiste drenkelingen van het gezonken vrachtschip de Baltic Ace
Een vaartuig van de Kustwacht tijdens de zoekactie op de Noordzee naar de vermiste drenkelingen van het gezonken vrachtschip de Baltic Ace
Foto: ANP

De Noordzee is een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld. Er varen honderden schepen per dag, die zich moeten houden aan strenge verkeersregels.

Bij de aanvaring van afgelopen nacht zijn zeker vijf doden gevallen. Het zijn allen bemanningsleden van de Baltic Ace, die in recordtempo ten onder ging. Zes opvarenden worden nog vermist, maar de zoekactie naar hun lichamen is gestaakt en wordt vrijdag niet meer hervat.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WNW3
Beurs AEX
AEX 528.18
+ / - -0.05%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur