Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Richard Langdon

Dorian van Rijsselberge pakt koppositie op 2e dag

30 JAN 2013

Miami - Op dinsdag 29 januari scoorde windsurfer Dorian van Rijsselberge twee overwinningen tijdens de Miami Olympic Classes Regatta 2013. Met die scores gaat de Texelaar aan de leiding van deze wereldbekerwedstrijd en is daarmee al zeker van een plaats in de kwartfinales (beste tien).

De RS:X Windsurfer klasse hanteert een nieuw wedstrijdschema. Dat betekent dat na zes wedstrijden de beste tien doorgaan voor de kwartfinales. Van Rijsselberge is nu zeker van die positie.

Geweldige plek

Van Rijssbelberge, die dit evenement drie keer eerder op zijn naam schreef, was bescheiden over zijn score van dinsdag. “Het is heel belangrijk om ons goed voor te bereiden op het WK in Brazilië maar we moeten ook de lol erin houden. En dat kan hier. Miami is een geweldige plek voor onze sport. We hebben genoeg wind maar het is nog heel verraderlijk op het wedstrijdwater met de veranderlijke wind. Om fit te worden doe ik veel verschillende trainingsonderdelen. Zoals na de wedstrijden op een mountain bike stappen en wat van die mooie trails te doen hier.”

Pompen

Van Rijsselberge zijn grote concurrent Nick Demspey uit Engeland lijkt van de Nederlander geleerd te hebben. Hij benadrukt de omstandigheden in Rio in 2016 waar hij zich nu al op voorbereid. “Er zal daar weinig wind staan, dus surfers moet veel pompen en super fit zijn maar ook heel erg sterk naast technisch perfect. Er is ook veel stroming dus het zal heel lastig worden. Ik mix veel verschillende trainingsdisciplines. Van alles om het boeiend en inspirerend te houden.”

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 519.98
+ / - -0.36%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur