Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: MarineCenter

Mercury Diesel bij MarineCenter

30 JAN 2013

Lemmer - MarineCenter is sinds dit jaar officieel Mercury Diesel Center voor de regio Noord-Nederland. Het bedrijf uit Lemmer was al distributeur van Mercury, Mercruiser en Cummins en Volvo Penta dealer.

Foto: MarineCenter
Foto: MarineCenter
Foto: MarineCenter

De erkenning als officieel Mercury Diesel Center is geen geringe prestatie, want de medewerkers moeten aantoonbaar de door de fabrikant voorgeschreven procedures volgen. Ook worden er uitsluitend originele onderdelen gebruikt, zodat de kans op storingen wordt geminimaliseerd en er nooit discussie over garantie kan ontstaan.

Voor het eerst

Op Boot Holland zal MarineCenter zich voor het eerst als Mercury Diesel Center met dienstverlening aan bedrijven en particulieren tonen.

Mercury levert 'High Speed’ scheepsdieselmotoren tot 5 liter voor de plezier- en beroepsvaart. Er zijn twee types dieselmotoren: de QSD-reeks, gebaseerd op de Italiaanse VM motorblokken en de TDI-reeks die door Volkswagen wordt gebouwd.

Populair

Vooral de TDI 3.0 V6 en de bijzondere TDI 4,2 liter V8 met een ‘power to weight ratio’ van 1 (per kilogram gewicht levert de motor 1 pk) zijn in de watersport populaire motoren.

Begin 2013 zullen de motoren SmartCraft compatibel worden uitgevoerd met standaard DTS

elektronische motorbediening.

MarineCenter is aanwezig op Boot Holland 2013, stand 3057.

 

7.1 °C
ZO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 459.29
+ / - -0.1%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur