Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Jorrit Knuvelder

Pont uit vaart door hoogwater

06 FEB 2013 Rob Hirschmann

HUISSEN - Op diverse plekken in Gelderland en Overijssel zijn maatregelen getroffen vanwegehoogwater. Verschillende veerponten blijven de komende dagen uit de vaart, stuwen zijn geopend en uiterwaarden ondergelopen.

De veerpont van het Gelderse Huissen naar Loo is zeker tot maandag uit de vaart. Vanwege de hoge waterstand in de Nederrijn is het onverantwoord om de komende dagen te gaan varen. In Gelderland zijn verder de diensten van Olburgen naar Dieren en Brummen Bronkhorst uit de vaart gehaald. Omdat de parkeerplaats op de Waalkade onder water loopt, besloot de gemeente die af te sluiten.


De pontjes in de IJssel bij Olst en Wijhe zijn gisteren uit de vaart genomen. Het water staat er simpelweg te hoog en de opstapplekken zijn nauwelijks meer te bereiken.
 

Rijkswaterstaat spreekt van een kortdurende periode van hoogwater. "De Maas en de Waal zullen de komende dagen licht blijven stijgen. Daarom hebben we verschillende stuwen open laten zetten en lopen enkele uiterwaarden al onder water."


De verwachting is dat de waterstand morgen zijn piek bereikt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.8 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur