Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Paul Todd

Abu Dhabi keert met team en stopover terug in Volvo Ocean Race

18 FEB 2013

Abu Dhabi - Abu Dhabi keert met een eigen team en stopover terug in de Volvo Ocean Race van 2014-15. Tweevoudig winnaar van olympisch zilver, Ian Walker (GBR), wordt net als in de vorige editie de schipper. De tweede etappe van het Braziliaanse Recife naar Abu Dhabi wordt één van de langste en zwaarste in de veertigjarige geschiedenis van de Race.

Deze dubbele aankondiging van maandag 18 februari betekent de bevestiging van het derde team voor 2014-15, met nog ruim achttiend maanden te gaan. De route van Recife naar Abu Dhabi brengt de teams met hun gloednieuwe Volvo Ocean 65-racejachten voor het eerst tot diep in het zuidelijke.

Uitdagend

"De etappe van Recife naar Abu Dhabi wordt de langste en meest uitdagende in de veertigjarige geschiedenis van de Race. De Zuidelijke Oceaan is nooit makkelijk en deze route zal de zeilers tot het uiterste testen. De finishlijn in Abu Dhabi zal de komende editie tot de meest naar uitgekeken eindstrepen behoren", aldus Knut Frostad, CEO Volvo Ocean Race.

Abu Dhabi wordt de derde gasthaven langs de route na de start in Alicante en de eerste finishlijn in Recife, in de Braziliaanse deelstaat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. Naast Abu Dhabi Ocean Racing zijn tot nu toe twee andere teams bekend: de vrouwen van Team SCA en een Braziliaanse boot.

Eerste Arabische team

Abu Dhabi organiseerde tijdens de laatste Volvo Ocean Race een baanbrekende tussenstop, de eerste ooit in het Midden-Oosten. Het 2011-12 Abu Dhabi Ocean Racing team, geschipperd door Walker, was ook het eerste Arabische team dat deelnam aan de Race.

Meer informatie: Volvo Ocean Race

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 527.73
+ / - -0.06%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur