Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Jongeren en duurzaamheid centraal bij Strontrace

18 FEB 2013

Workum - Jongeren en duurzaamheid staan centraal tijdens het 40-jarige jubileum van de Strontrace, Beurtveer en Visserij. Zoals elk jaar vindt dit evenement, omlijst door het festival van maritieme muziek 'Liereliet', plaats in Workum tijdens de Noordelijke herfstvakantie. Dit jaar van 18 tot en met 26 oktober.  

Foto: Johan Westra

Naast aandacht voor de jongeren en duurzaamheid omvat het voorlopige jubileumprogramma een groot aantal andere activiteiten. Zo wordt de geschiedenis van de visserijdagen, een van de onderdelen van de Strontrace, in een boek vastgelegd en volgen jongeren op dit moment een cursus 'vissen onder zeil', waarvan de eerste certificaten tijdens het jubileum in oktober worden uitgereikt.

Het Fries Scheepvaart Museum te Sneek, het Skûtsjemuseum te Eernewoude en het Jopie Huismanmuseum te Workum hebben al aangekondigd om door middel van exposities in de maand oktober aandacht aan de Strontrace te besteden.

Extra activiteiten

Ook op en rondom de haven en sluis van Workum vinden tijdens de jubileumweek diverse (extra) activiteiten plaats, zoals een muzikaal spektakelstuk, geschreven door Henk de Boer en er komt een grote reünie in een feesttent op de ijsbaan.

Vanzelfsprekend maken ook de traditionele onderdelen, zoals de bruine kramenmarkt en de visveiling door Doede Bleeker weer deel uit van het programma.

Meer informatie: Strontrace

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
6.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 523.73
+ / - +2.25%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur