Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Grevelingencup: ijskoude 5e wedstrijddag

19 FEB 2013

Na een goede dag sneeuw en met ijzige temperaturen, mochten de geharde winterzeilers van de Grevelingencup zich zondag 10 februari weer opmaken om de vijfde editie van de Grevelingencup te zeilen. Om 11 uur was het dan daadwerkelijk zover; de boten het water op en de wedstrijdfocus aan.

Foto: Grevelingencup Gaastra Sails

In de verschillende klasses loopt de strijd langzaamaan op een einde, met nog één wedstrijd te gaan kunnen er in de meeste gevallen nog een aantal plekken gewonnen worden, wordt je uiteindelijk 1e, 2e of 3e? Of gaat het de laatste wedstrijden om het winnen van plekken in het midden klassement? De degens zijn getrokken en de strijd is hevig.
 

Jantje uut de Kachel
In de ORC 1 klasse was de Intention van W. Schopman de dagwinnaar, met 3 ´paaltjes´. De Xcentric Ripper van was te vinden op een welverdiende 2e plek – door drie keer 2e te varen. In de ORC 2 klasse toonde Jantje uut de Kachel zich de beste, op de voet gevolgd door de A BOEN.

Eenheidsklasses

In het veld met de eenheidsklasses, de J80s en de 31.7s, hebben de boten in een aantal spannende wedstrijden een stap dichter gezet naar het beslechten van de stand in de Grevelingencup Winterserie 2012-2013. Bij de J80s was wederom de Joie de Vivre van Laura Vroon vrij voor. Op de 2e plaats vinden we de gebruikelijke Juul van B. Holsboer. In de 31.7 klasse ging de Javelin aan de leiding met twee 1e plaatsen; de 2e plek in de klasse was voor Big Time.

Toerklasses

In de 3 toerklasses toonde in groep 1 toonde de Aquaholics, van R. van Dop zich de sterkste, al was het slechts op enkele minuten; kort gevolgd door de Vista Mar van L.P. Hanse. In groep 2 stak de Oliver van J Kuijpers wederom uit boven de groep, dit keer met een klein verschil, 1 minuut voorsprong. In de derde groep, wederom met slechts 1 minuut verschil, staat de Marloes van G. Pape 1e, gevolgt door de Swing NC 815 van P. vd Male.

Toer-S klasse

Ten slotte in de toer-S klasse. De toer-S klasse is ook opgedeeld in drie groepen, met ieder zo’n 15 boten. In klasse 1 was de Salona 37, Red Delicious van P Raijer de beste. In groep twee was de Manaslu van G. van Hoek gecorrigeerd het eerste over de lijn, op slechts een enkele minuut afstand van de Vesuvius van R. Nieuwenhuizen. Ten slotte in de derde toer-S groep, hier was de Marie van J. Ketting eerste, met een geruime voorsprong op de Jambo, van De Gendt Didier.

Finale

De finale wedstrijddag van de Grevelingencup wordt gevaren op 17 maart, voorafgegaan door de traditionele plezier wedstrijd ‘De Race om de Platen’ op zaterdag 16 maart. De Race om de Platen is een vriendschappelijke toerwedstrijd over het gehele Grevelingenmeer.

Meer informatie en opgave: Grevelingencup

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.2
+ / - -0.32%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur