Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Speciale rondvaarten 400 jaar Grachten Den Haag

20 FEB 2013

Den Haag - Dit jaar bestaan de Haagse grachten 400 jaar. Prins Maurits legde tijdens de Tachtigjarige Oorlog grachten aan om Den Haag te beschermen. Ter gelegenheid van dit 400-jarige bestaan zijn er nu speciale overdekte rondvaarten door de Haagse grachten.

Foto: Salonboot Den Haag

Den Haag als echte 'Grachtenstad' is soms moeilijk meer voor te stellen. Wie aan Den Haag denkt, denkt eigenlijk niet aan grachten. Toch was Den Haag tot het midden van de 19e eeuw een echte Hollandse stad met grachten, binnenhavens en aan het water gelegen marktpleinen. De Haagse Prinsegracht werd ooit zelfs door velen beschouwd als de mooiste gracht van Europa.

Haagse grachten

Salonboot Rondvaart Den Haag biedt de unieke mogelijkheid om de Haagse grachten per overdekte antieke salonboot te ontdekken. Tijdens de rondvaarten wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van Den Haag, maar vertelt de gids ook verhalen over het hedendaagse Den Haag.

Route

Op werkdagen is het mogelijk een route te varen via de Bierkaden over de Zuid Singelsgracht in de richting van Paleis Noordeinde of in de richting van Scheveningen. De route voert langs de oude gevels aan de Dunne Bierkade en de Hofjes van Om en Bij. Met een fraai zicht op het nieuwe centrum aan de horizon van de Prinsegracht, vaart men verder via de Westermolens en kan men kiezen richting Paleis Noordeinde te varen of via het Verversingskanaal in de richting van Scheveningen.

Lage bruggen

De Haagse grachten staan bekend om de lage bruggen. Tijdens deze rondvaart passeert men vele bruggen, waarvan ook een deel - in samenwerking met de gemeente Den Haag - geopend worden voor doorvaart.

Rondvaartboot "De Orient", gebouwd in 1925, is volledig gerestaureerd en heeft haar authentieke staat behouden met bijzondere details, zoals art-deco lampen en tramramen. Salonboot Rondvaart Den Haag organiseert sinds 2009 rondvaarten in Den Haag.

Meer informatie: Salonboot Den Haag
 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
Z3
Beurs AEX
+ / - %

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur