Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Team Delft Challange

Verrassingen in de Arabische wereld

21 FEB 2013

Abu Dhabi - Team Delft Challenge – het offshorezeilteam van de TU Delft – doet mee aan de Sailling Arabia the Tour, een zeilmarathon in het Midden Oosten. Léon Boerop doet verslag.

Foto: Team Delft Challange

Het zeilen gaat lekker (we zijn naar de vijfde plaats in het klassement geklommen) en we hebben een heleboel van Arabië leren kennen. Te weten; een cultureel dagje, visnetten en de douane.

 

Dune bashen
Eerst het culturele dagje. In Abu Dhabi hadden we een vrije dag, dus we zijn gaan dune bashen. Dat doen alle Emirati’s hier in het weekend. Met je 4x4 door de duinen crossen en daarna eten. Wij hebben ge-bbq’d in de zandduinen van een toeristisch oord, inclusief buikdanseres.

 

Zeilrace?
Daarna ontdekten we een beetje waar we al bang voor waren. De Arabische landen waar we komen zijn niet echt voorbereid op zo’n grootsch zeilevenemet als de SATT. We hebben nu al een paar keer letterlijk uren vertraging gehad bij customs (die begrijpen niet wat we aan het doen zijn. Hoezo, zeilrace), en dat legt een forse druk op de planning van het evenement.

Daarnaast zijn de Arabische wateren een bende. In etappe 4 moest de vloot door een mijnenveld van onverlichte visnetten manoeuvreren (we zaten 2x zo erg vast dat we de netten los moesten snijden) en veel boeien liggen onverlicht in het water.

 

Desalniettemin…

We hebben het nog wel naar onze zin hoor. We zijn nu met de laatste drie etappes van de race bezig en die voeren ons langs de beeldschone kusten van Oman. Tevens worden de inshore-wedstrijden van de race steeds maar spannender. Nog genoeg te beleven dus! Als uitsmijter een filmpje van de organisatie van de laatste offshores.

Volg Delft Challange op Facebook en Twitter.

Meer informatie: Delft Challange

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur