Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Van haven tot kanaal

21 FEB 2013

Tweede Maasvlakte - Op zaterdag 23 februari is FutureLand, het gratis informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, open. De dag staat in het teken van de techniek die toegepast werd bij het doorsteken van de Yangtzehaven afgelopen november.

Foto: Freek van Arkel

Met een geplande dijkdoorbraak zorgde aannemer PUMA ervoor dat de Yangtzehaven inmiddels omgedoopt is tot Yangtzekanaal van 600 meter breed en 20 meter diep. Vanaf komend voorjaar is Maasvlakte 2 nautisch toegankelijk voor de grootste containerschepen ter wereld die hun lading zullen laden en lossen in de nieuwe havens. De geplande dijkdoorbraak afgelopen november was bijzonder, omdat dit bijna nooit plaatsvindt. Op 23 februari komt de projectdirecteur van aannemer PUMA, Dirk Hamer, alles vertellen over hoe zo'n geplande dijkdoorbraak in zijn werk gaat en wat daar allemaal bij komt kijken.

Per ferry of express
Bezoekers kunnen het nieuw aangelegde land van dichtbij bekijken en een rondvaart of -rit maken met de FutureLand Ferry (€ 8,75 p.p.) of FutureLand Express XL (€ 5,75 p.p.). Een combinatieticket voor zowel de rondvaart als busrit kost € 13 p.p. Zowel de Ferry als Express vertrekken op deze themadag om 12.00, 14.00 en 15.30 uur. Beide excursies duren ongeveer een uur en een ervaren voorlichter geeft toelichting op wat buiten te zien is.

Info en reserveren: Futureland


Adres FutureLand: Europaweg 902, Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.41
+ / - -0.05%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur