Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Slecht weer bij DMTRA Winterserie

25 FEB 2013

Medemblik - Zaterdag 16 februari werd in Medemblik stage 3 van de Winterserie van de Dutch Match & Team Racing Association (DMTRA) gevaren. Door mist en een gebrek aan wind kon een echte wedstrijd niet worden gevaren.

Winterserie verplaatst
De DMTRA Winterserie is vorig jaar gestart op het Braassemermeer. Daar werd gevaren in boten van het type J22. De boten werden ingebracht door de studentenzeilverenigingen. Ondanks een succesvolle start van de Winterserie op 15 december, waar 7 jonge teams streden om de eerste plek, bleek het in de praktijk moeilijk om voldoende boten bij elkaar te krijgen om de serie probleemloos te vervolgen.


Na overleg met het Watersportverbond kon in 2013 gebruik worden gemaakt van de Elliotts van het Watersportverbond en werd de Winterserie verplaatst naar Medemblik.

Mist
Bij aankomst in Medemblik werden de boten te water gelaten in dikke mist. Binnen een half uur lag alles klaar om de wedstrijden te starten maar moest uitstel worden gegeven wegens een gebrek aan wind. De eerste drie teams zijn toch meteen met de boten op pad gegaan om de boot te leren kennen en de taakverdeling aan boord te oefenen. Geen druk en het water als een spiegel. Na enige tijd werden de teams gewisseld en gingen de andere teams aan de slag. De wind, voor zover aanwezig, ging 180 graden om, en bleef te zwak om te kunnen starten. In de middag werd nog een theoriesessie gegeven om de kennis m.b.t. de tactiek en de regels bij te spijkeren. 

Havenrace
In de loop van de middag stond er een klein beetje wind, te weinig om een echte wedstrijd te varen maar genoeg om een klein baantje in de haven uit te leggen. Na 6 wedstrijdjes was de wind volledig weg en werd besloten te stoppen.

Er staat nog één evenement van de Winterserie gepland. Verder wordt op 2 maart in Medemblik een opstapdag georganiseerd waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om een keer mee te varen en uitleg te krijgen over de discipline matchracen.

Meer informatie: DMTRA

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur