Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Dorian start met wereldkampioenschappen

27 FEB 2013

Buzios, Brazilië - Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberge start aanstaande zaterdag 2 maart zijn belangrijkste sportieve uitdaging van 2013, het Wereldkampioenschap windsurfen in de Olympische RS:X klasse.

Foto: EPA

De surfer neemt het op tegen meer dan 60 van de beste Windsurfers verzameld in dit idyllische strandoord, drie uur rijden ten noorden van Rio de Janeiro.

De organisatie van het WK heeft in overleg met de coaches en deelnemers gekozen voor de traditionele opzet. Dit in tegenstelling tot het experiment tijdens de ISAF wereldbekerwedstrijd in Miami eind januari.

Dit betekent dat er in Buzios vanaf 2 maart negen fleetraces op de agenda staan, gevolgd door een afsluitende medalrace op woensdag 6 maart. In die medalrace nemen de surfers hun punten uit de eerdere races mee.

Voor alle Olympische windsurfers komt dit Wereldkampioenschap vroeg in de nieuwe Olympische cyclus van vier jaar. Het is de derde titelstrijd in amper 15 maanden tijd. Maar het streven van velen is natuurlijk om de wereldtitel te veroveren.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 528.69
+ / - +0.17%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur