Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Jan Arie van Barneveld, de CEO van de Brunel, met rechts schipper Bouwe Bekking, tijdens de bekendmaking van de Nederlandse VOR-deelname. (Rob de Jong).

VOLVO OCEAN RACE

Brunel blijkt de sponsor achter Nederlandse boot

03 DEC 2013

Arbeidsbemiddelaar Brunel maakt de deelname van Nederland aan de volgende Volvo Oceaan Race mogelijk. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van de Nederlandse boot die met Bouwe Bekking als schipper gaat deelnemen aan de volgende Volvo Oceaan Race.

Foto: Rick Tomlinson
Foto: Volvo Ocean Race

Afgelopen weekeinde was al duidelijk geworden dat er een Nederlandse boot komt onder leiding van Bouwe Bekking, maar het bleef gissen naar de sponsor die dit alles mogelijk maakte. Dinsdag werd ook dat duidelijk.

Winnen

,,Brunel is terug in de Volvo Oceaan Race!´´, zei een trotse Jan Arie van Barneveld, CEO van Brunel dinsdag met een gevoel van trots richting de samengestroomde pers. Brunel heeft al twee keer eerder een campagne gesponsord in de beroemdste oceaanrace van de wereld en wil nu met Bouwe Bekking, die al twee keer als schipper meezeilde, proberen de volgende Volvo Oceaan te winnen.

Enige ambitie

, ,Mijn enige ambitie is om eerste te worden´´, zei Bekking, die niet alleen twee keer als schipper aan de VOR deelnam, maar er ook nog vier keer als gewoon bemanningslid bij was. Van Barneveld zei dinsdag dat zijn bedrijf de hoofdsponsor is, maar dat wel wordt gezocht naar subsponsoren. Een bedrijf dat genoemd werd als partij die eveneens interesse heeft getoond is de internationaal opererende Belgische vloerenfabrikant IVC.

NED 1

Maar Van Barneveld benadrukte dat zelfs als er geen kleinere sponsors meer worden gevonden, de boot van Bouwe Bekking gaat deelnemen aan de wereldberoemde race. Bij de bekendmaking werd door het watersportverbond het zeilnummer voor de nieuwe boot aangeboden aan Bekking. Dat wordt ,NED 1´.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.3 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%

Op drukke vaarwegen moeten beroeps- en pleziervaart eigen vaarstroken krijgen.


Verstuur