Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Rene Bouwman

Binnenkijker

Geluk bij een ongelukje

17 JUN 2017

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij de familie Knoll uit Hasselt.

Nieuwbouw! Dat moest het worden, het nieuwe huis van Petra en Rini Knoll. Na hun oude, veel onderhoud vragende tussenwoning hadden ze nu eens zin in een huis waar ze niet bijna ieder weekeinde mee bezig hoefden te zijn. „Maar dat bleek een illusie,” lacht Petra vanuit de nieuwbouwwoning. „We zijn nog steeds altijd bezig met het huis!”

Maar gelukkig wel met een cruciaal verschil. Want een overkapping bouwen, de zolder opknappen of de meubels verschuiven, is een stuk leuker tijdverdrijf dan de dakgoten repareren, de gevel voegen of een rot kozijn vervangen. „We besteden dus nog steeds veel tijd aan het huis, maar wel aan de dingen die fijn zijn aan het oog!”

Foto: Rene Bouwman
Foto: Rene Bouwman

Wie rondkijkt in huize Knoll ziet al snel dat Petra van kunst aan de wand houdt. Schilderen, tekenen en een voorliefde voor kunst zit haar dan ook van twee kanten in de familie. „Maar sinds onze kinderen Jolina en Joshua geboren zijn heb ik geen rust meer om zelf te schilderen.” Toch moet die genetische creativiteit er ergens uit barsten en dat doet Petra dus in haar interieur.

Regelmatig wordt er geschoven met de meubels. „Rini en de kinderen vinden dat altijd geweldig. Die vragen geregeld of de boel weer eens om gegooid mag worden en dan gaan we dus weer aan de schuif!” Maar ook in de decoratie verandert er vaak wat. „Ik ben dol op de kringloopwinkel en marktplaats”, zegt Petra. Maar ze is ook een ster met verf. Ook al is het dan soms per toeval.

Foto: Rene Bouwman
Foto: Rene Bouwman

Zo is de groene wand in de woonkamer via haar Instagram, @2bpetra, zo langzamerhand beroemd. Bijna wekelijks vragen mensen hoe ze dat gewassen groene, beton effect voor elkaar kreeg. „Dat deed ik dus per ongeluk! Gewoon een kwestie van er eerst een verkeerde kleur op smeren en dan de juiste kalkverf-bus vergeten te schudden en die met een blokkwast aanbrengen. Succes níet verzekerd dus, maar hier ben ik er al jaren blij mee!” aldus Petra.

Een paar jaar geleden namen Petra en Rini overigens een opmerkelijke beslissing. Ze maakten de open keuken dicht. Petra: „Het is ideaal om je even af te kunnen scheiden van de rest. Als we bijvoorbeeld eters hebben kunnen de kinderen in de woonkamer televisiekijken en kun je als volwassenen ook gewoon een echt gesprek voeren. Bovendien kunnen we de boel met de twee grote schuifdeuren ook zo weer openzetten. Ik zou nooit meer anders willen.”

Bewoners

Petra, Rini, Jolina (7) en Joshua (6)

Oppervlakte

175 m2

Woz-waarde

€257.000

Kamers

5

Beste Woonkoop

De bank, perfect voor deze plek

Woonstijl

Etnisch industrieel

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.9 °C
ZZO3
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%