Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Oosterbeek

Huis te koop

Rust, ruimte, privacy

05 AUG 2017

De droom om een eigen champignonkwekerij te beginnen, bracht Tom (67) en Maria Rodenberg (67) in 1992 naar het dorp Babberich (Gld.). Ze kochten een lap grond, bouwden hun huis en startten een bedrijf. Nu hebben zij andere dromen.

Het echtpaar woonde nog in Zevenaar toen Tom Rodenberg op het idee kwam om champignons te kweken. De ruimte werd gevonden in het agrarische gebied van Babberich, een dorp met zo’n 2000 inwoners. „Op een grasveld van twee hectare hebben we eerst de schuur gebouwd. Een stofvrije ruimte van 1000 vierkante meter. De perfecte schuur voor mijn kwekerij”, zegt Tom trots.

Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Oosterbeek
Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Oosterbeek

Later lieten hij en zijn vrouw het woonhuis bouwen. Met vijf slaapkamers, twee badkamers en twee aparte toiletten. Genoeg ruimte voor Tom, Maria en hun vier zoons. „De kinderen hadden boven hun eigen afdeling. Ons domein was vooral beneden”, legt Maria uit. Want toen het echtpaar de villa ontwierp, werd al rekening gehouden met de toekomst. „We wilden graag op de begane grond slapen zodat we niet steeds de trap op hoeven.”

De fraai aangelegde tuin met vijver is misschien de grote trots. „In één woord: fantastisch. De vergezichten en de privacy vinden wij prettig.” 

„Onze directe buren wonen zo’n 600 meter bij ons vandaan, dus je hebt van niemand last. De bomen heb ik zelf in de grond gezet.”

Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Oosterbeek
Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Oosterbeek

Tom en Maria zijn sinds drie jaar met pensioen. De grote schuur wordt dus niet meer gebruikt en de jongens zijn allang het huis uit. „Hoewel we het met zijn tweeën nog steeds goed hebben, is het huis wat aan de grote kant. We willen kleiner wonen en vaker reizen. Lekker naar Schiermonnikoog, genieten van onze ouwe dag.”

Het echtpaar denkt dat het huis vanwege het aantal slaapkamers vooral geschikt is voor grote gezinnen. Of voor mensen die een flinke ruimte nodig hebben voor hun hobby. „Liefhebbers van oldtimers bijvoorbeeld”, zegt Tom. „Zij kunnen hun hart ophalen in de schuur.”

Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Oosterbeek
Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Oosterbeek

De rust, privacy en de ruimte: het is vooral de locatie die ze zullen missen als een nieuwe koper zich aandient. Maria: „Daarom willen we het liefst in hetzelfde gebied blijven. Ook omdat onze vrienden hier wonen. We zoeken dus een kleinere woning, maar met een lekkere buitenruimte.” Tom lacht: „Ik heb natuurlijk een agrarische achtergrond, dus zes hoog achter gaat ons niet lukken.”


Eigenaren

Tom en Maria Rodenberg

Adres

Sleeg 31C, Babberich

Reden verkoop

Te groot

Woonopp.

360 m2

Perceelopp.

19.270 m2

Prijs 

€1.150.000 k.k.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%