Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Deerenberg & Van Leeuwen

Huis te koop

Groot en licht

12 AUG 2017

Peter (70) en Ineke Ens (67) uit Alphen aan den Rijn verkopen hun twee-onder-een-kapwoning met kantoor aan huis. Nu de twee met hun computerbedrijf willen stoppen, is het tijd om kleiner te wonen.

Al 21 jaar wonen Peter en Ineke aan de Planetensingel. Een huis met kantoorruimte waarin ze hun zaak runnen. Ideaal, vindt Ineke. „Voordat we hier kwamen wonen, huurden we elders in de stad een bedrijfsruimte. Daar is midden ’s nachts een paar keer ingebroken. In de jaren 90 waren computers helaas nog heel populair onder dieven…”

De twee baalden ervan dat zij geen zicht op de zaak hadden en gingen op zoek. Zij stuitten op de woning van hun tandarts en waren meteen enthousiast. Ineke: „De praktijkruimte met eigen entree kenden we natuurlijk al. Maar het woonhuis hadden we nog nooit vanbinnen gezien. Het viel ons op hoe groot het was. Vijf slaapkamers, twee badkamers en een grote bergzolder. Ik was verliefd!”

Foto: Deerenberg & Van Leeuwen
Foto: Deerenberg & Van Leeuwen

Er moest wel een en ander worden verbouwd, de praktijkruimte als eerste. „Die ingemetselde bankjes wilden we eruit hebben.” Later werd het woonhuis onder handen genomen. 

Volgens Ineke was dat hard nodig. „Alles was nog in de stijl van de jaren 70: bruin metselwerk en zwarte tegels op de vloer. We hebben de woonkamer wit gemaakt, een nieuwe keuken geplaatst en het sanitair vernieuwd.”

Peter begint de dag graag in de eetkamer, waar hij tijdens het ontbijt rustig de krant leest. Ineke vindt het vooral in de winter goed toeven in de woonkamer bij de open haard. Het liefst onder het genot van een glaasje wijn.

Het echtpaar brengt de meeste tijd in hun zaak door. Peter, verantwoordelijk voor het technische gedeelte, bouwt en repareert de computers. Zijn vrouw doet de administratie. In het kantoor grijpt het stel ook regelmatig de kans om te e-mailen met zoonlief die met zijn gezin in Amerika woont.

Foto: Deerenberg & Van Leeuwen
Foto: Deerenberg & Van Leeuwen

Het huis staat in een rustige straat, vlakbij een winkelcentrum en op loopafstand van recreatiegebied Zegersloot. „In de buurt kun je mooie fietstochten maken”, zegt Ineke. 

„Wij fietsen elke dag een rondje van een uur. Dan genieten we van de natuur en het is ook nog eens goed voor onze conditie!”

Het stel gaat verhuizen omdat de woning te groot is geworden. Zeker nu ze hebben besloten met de zaak te stoppen. „We gaan het rustiger aandoen. Meer tijd doorbrengen met onze kleinkinderen en veel reizen.”

Eigenaren

Peter en Ineke Ens

Adres

Planetensingel 71, Alphen aan den Rijn

Reden verkoop

Te groot

Woonopp.

297 m

Perceelopp.

419 m

Prijs 

€499.000 k.k.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

17.9 °C
Z4
Beurs AEX
AEX 525.63
+ / - -0.05%