Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Zijn borsten bij topless zwemmen geen lustobjecten?

21 JUL 2008

Als mannen met hun borst bloot mogen zwemmen dan mogen wij het ook. Tenminste zo dachten enkele vrouwen in Zweden en Denemarken.

In Scandinavië is er al enig tijd een feministische strijd gaande. Deze strijd begon vorig jaar in Zweden met de actie Bara Bröst in het plaatsje Uppsala. Daar probeerden een groepje vrouwen het recht om topless te mogen zwemmen te krijgen.

Duikje nemen

Wat in Zweden uiteindelijk niet lukte, lukte in Denemarken wel. Daar heeft de pas 17-jarige Maria Hoeg uit Kopenhagen het voor elkaar gekregen dat in haar stad vrouwen wel topless een duikje mogen nemen.

De plaatselijke gemeenteraad die eerst even overwoog alleen enkele speciale topless zwemuren in te stellen heeft uiteindelijk na de argumenten van Hoeg te hebben gehoord toch ingestemd met het voorstel.

Aparte uurtjes zouden vrouwenborsten nog steeds geen gewone lichaamsdelen maken. Ook staat er nergens in de wet dat een vrouw niet zonder een bovenstukje zou mogen zwemmen.

Seksueel

Hoeg die zelf graag topless in het water springt vindt dat er niet zo krampachtig over borsten gedaan moet worden. Volgens haar kunnen borsten seksueel zijn, maar meer in het context van een avondje uit en niet in een zwembad of in zee. Zwemmen met ontblote borsten als gewone lichaamsdelen in plaats van lustobjecten dus.

Zou het prettig zijn om gemengd te zwemmen met de borsten bloot? Hoe zou jij je voelen? Dat er ongetwijfeld mannen zullen zijn die zich hieraan verlekkeren heb je daar dan maling aan?

Praat met ons mee!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.7 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 517.23
+ / - -0.46%