Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Jara Lucieer
vr 07 dec 2012, 05:30

Recept van vrijdag 7 dec 2012

Pannenkoeken

Ingrediënten: 500 g volkoren tarwebloem ~ 4 eieren ~ 1 l (magere) melk ~ ½ tl zout ~ arachide-olie ~ spek en stukjes appel ~ suiker, stroop en andere zoetigheden

 

1. Meng bloem, eieren, melk en zout in een kom met de mixer tot een glad beslag en laat het een half uurtje rusten. Het beslag moet zo dik zijn als drinkyoghurt.

2. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet met een scheplepel zoveel beslag in de pan dat door deze te bewegen de gehele bodem bedekt wordt.

3. Bak de pannenkoek aan een kant op matig hoog vuur. Als de bovenzijde droog begint te worden de pannenkoek omdraaien met een spatel. Of flip de pannenkoek met een soepele polsbeweging en verbaas het gezin met deze oud-Hollandse behendigheid.

4. Roer geregeld in het beslag, verdun indien nodig met melk.

5. Doe voor iedere nieuwe pannenkoek een beetje olie in de pan.

6. Voor de variatie kunnen stukjes appel aan het beslag worden toegevoegd. Ontbijtspek kan ook; bak het spek eerst even in de hete pan.

BEREIDING 30 minuten + half uur rusten



Met de hele familie

Alle recepten komen uit Alles is Familie Kookboek  (€ 24,90, Dutch Media, ISBN 978 90 488 1618 7)


Nu populair
Actueel
Meest gelezen
Prachtig: vrouwen krijgen aanzoek
Het is een onvergetelijk moment en tegelijkertijd waarschijnlijk het meest vergetelijke moment van...