Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Jara Lucieer

Recept van vrijdag 7 dec 2012

Pannenkoeken

07 DEC 2012

Ingrediënten: 500 g volkoren tarwebloem ~ 4 eieren ~ 1 l (magere) melk ~ ½ tl zout ~ arachide-olie ~ spek en stukjes appel ~ suiker, stroop en andere zoetigheden

 

1. Meng bloem, eieren, melk en zout in een kom met de mixer tot een glad beslag en laat het een half uurtje rusten. Het beslag moet zo dik zijn als drinkyoghurt.

2. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet met een scheplepel zoveel beslag in de pan dat door deze te bewegen de gehele bodem bedekt wordt.

3. Bak de pannenkoek aan een kant op matig hoog vuur. Als de bovenzijde droog begint te worden de pannenkoek omdraaien met een spatel. Of flip de pannenkoek met een soepele polsbeweging en verbaas het gezin met deze oud-Hollandse behendigheid.

4. Roer geregeld in het beslag, verdun indien nodig met melk.

5. Doe voor iedere nieuwe pannenkoek een beetje olie in de pan.

6. Voor de variatie kunnen stukjes appel aan het beslag worden toegevoegd. Ontbijtspek kan ook; bak het spek eerst even in de hete pan.

BEREIDING 30 minuten + half uur rusten



Met de hele familie

Alle recepten komen uit Alles is Familie Kookboek  (€ 24,90, Dutch Media, ISBN 978 90 488 1618 7)

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 520.15
+ / - -0.09%