Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Herman van Heusden
wo 12 dec 2012, 05:30

Recept van woensdag 12 dec 2012

Gegrilde courgette en ontvelde paprika

Ingrediënten: (voor 4 personen) 1 courgette ~ 1 rode paprika ~ 1 gele paprika ~ olijfolie ~ geroosterde pijnboompitjes ~ rucola ~ citroensap of balsamico glaze ~ eventueel  balsamico-uien (delicatessenwinkel of mediterrane marktkraam)

1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

2. Plaats ze met de bolle kant op een stuk aluminiumfolie onder de hete grill.

3. Draai ze na een minuut of 10 om. Gril ze totdat de bovenkant zwart is.

4. Doe de paprika’s in een plastic kom en dek af met plasticfolie.

5. Laat ze na 5 minuten uitlekken en afkoelen in een vergiet. Trek daarna de velletjes

van de paprika’s af.

6. Snij de kontjes van de courgette af en haal met de kaasschaaf een strip van de boven- en onderkant af, zodat de courgette stabiel op de snijplank rust. Haal vervolgens de kaasschaaf langs de courgette totdat de zaadlijst is bereikt. Draai de courgette om en doe hetzelfde met de andere kant.

8. Giet wat olijfolie in een grillpan en laat deze heet worden. Leg de courgetterepen in de pan en gril ze aan beide kanten bruin.

9 Leg de ontvelde paprika en gegrilde courgetterepen op een schaal, strooi wat rucola, pijnboompitjes en zout en peper eroverheen en besprenkel met citroensap of balsamico glaze.

BEREIDINGSTIJD 40 minuten


Nu populair
Actueel
Meest gelezen
Mensen ontroerd door verrassing...
Soms is het enige wat je wilt horen `Dank je wel`. Deze Canadese bank nam die nobele taak op zich...