Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: STEVE MOSS
wo 06 feb 2013, 05:30

Recept van woensdag 6 feb 2013

Dubbelgebakken gruyère-aardappelsoufflé

(voor 4 personen) 225 g kruimige aardappels ˜ 2 eieren, gesplitst ˜ 175 g gruyère, geraspt ˜ 50 g zelfrijzend bakmeel ˜ 50 g spinazie ˜ boter ˜ zout ˜ versgemalen peper

1. Verwarm de oven op 200 °C.

2. Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet af en pureer met 2 eierdooiers.

3. Pureer de helft van de gruyère samen met de bloem door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper.

4. Hak de spinazie fijn en schep goed door de puree.

5. Klop de eiwitten stijf en spatel een deel door de aardappels, dit zorgt voor een luchtig effect. De rest van het eiwit kunt u met een grote lepel voorzichtig door het mengsel scheppen.

6. Verdeel de puree over vier borden en zet ze 20 minuten in de oven.

7. Haal de soufflés van de borden, keer ze om en bestrooi ze met de overgebleven kaas. Bak ze daarna nog eens 5 minuten in de oven.

BEREIDINGSTIJD 50 minuten

TIP: U kunt de gruyère vervangen door een blauwschimmelkaas als stilton of blauwe brie. Die zijn sterker van smaak.



AARDAPPELETERS

Alle gerechten komen uit Minibijbel Aardappel gerechten (€ 7,95, Veltman Uitgevers, ISBN 978 90 483 0620 6)


Nu populair
Actueel
Meest gelezen
Hoe kun je een aanzoek vermijden?
Eerst brengt hij een bezoekje aan een juwelier en twijfelt hij welke verlovingsring hij voor zijn...