Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

VROUW magazine

Afscheid nemen van uitstelgedrag; zo doe je dat

19 MRT 2017 Vivienne Groenewoud

De badkamervloer schrobben. De tuin onkruidvrij maken. Sporten. Je weet dat het nodig is, maar je ertoe zetten? Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Journalist Vivienne Groenewoud gaat haar uitstelgedrag te lijf.

Zoals elke vrouw hou ik ervan om op een bizar drukke maandagochtend een slordige vijfenveertig minuten te spenderen aan het bestuderen van mijn poriën in de spiegel, honderden Pinterest-posts met de perfecte pony (het kapsel, niet een klein paard) te pinnen en het bekijken van dansende peacock spinnen op YouTube.

BRUINE BAND IN UITSTELGEDRAG

Je zou dus zomaar kunnen denken dat ik best de bruine band heb verdiend in uitstelgedrag, maar tegelijkertijd ben ik dus ook verslaafd aan het heerlijk gevoel productief te zijn. Een irritante combinatie, dat moge duidelijk zijn. Als het me een dag niet lukt om mijn takenlijstje af te vinken, voel ik me schuldig, nutteloos en onbevredigd.

Erger nog: als zoiets een paar dagen achter elkaar gebeurt, krijg ik last van angstdromen waarin ik meteen vogelnest op mijn hoofd en in een vervilt joggingpak op de bank zit, met als enige maaltijd een eenzaam pakje Yum Yum noedelsoep in m’n keukenkastje.

Lees meer op VROUW.nl. "Maar de allerbeste tip, die ik zelf ook dagelijks hanteer, is de pick up onze-methode."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%