Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Opgebiecht

'Ik had nooit moeten kiezen voor een derde kind'

16 APR 2017

“Als klein meisje droomde ik al van een groot gezin en ik was dan ook dolblij dat mijn echtgenoot ook een sterke kinderwens had. Maar toen onze tweede dochter eenmaal was geboren, zei hij dat het wat hem betreft zo genoeg was. Hij had – en heeft – een drukke baan waarvoor hij veel moet reizen en ik draaide onregelmatige diensten in een hotel."

Op mijn 29e was ons gezin al compleet. Ik was de eerste van al mijn vriendinnen die kinderen had, de meesten begonnen pas na hun dertigste. Maar toen mijn meiden groter en zelfstandiger werden, begon het toch weer te kriebelen.

Nog één keer zo’n hunkerend baby’tje tegen me aan dat ik eindeloos kon knuffelen, nog één keer genieten van de eerste stapjes, nog één keer zo’n babbelend kindje voorop de fiets, ik wilde dat echt héél erg graag. En dus heb ik zo lang gezeurd bij mijn echtgenoot dat ik mijn spiraaltje eruit wilde laten halen, dat hij eindelijk overstag ging.

ZWANGERSCHAP

Het zwanger worden ging helaas niet zo snel als de eerste twee keer – ik heb zeven maanden moeten wachten – en ook de zwangerschap zelf was door mijn torenhoge bloeddruk niet echt zorgeloos.

MOE

Precies een maand voor mijn 40e verjaardag was het zover: ik beviel van ons derde kind en tevens onze eerste zoon. Mijn man was dolgelukkig. Eindelijk iemand met wie hij kon voetballen! Maar ik vond het zwaar. Vroeger draaide ik mijn hand niet om voor gebroken nachten, nu duurde het telkens uren voordat ik weer in slaap viel. Ik was moe, moe, moe.

Toen ik weer aan het werk moest, had ik helemaal het gevoel dat ik op mijn tandvlees liep. Ik had inmiddels een leidinggevende functie in een ander hotel, maar na een half jaar heb ik aangegeven dat ik een stapje terug wilde doen. Ik wilde en kón gewoon niet meer dan drie dagen per week werken.

Lees verder op VROUW.nl: 'Hij is heel druk en vraagt veel aandacht'

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 517.03
+ / - -0.5%