Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen beeld

Verhalen achter het nieuws

'In België vonden we de juiste school voor Mike'

17 APR 2017 Eline Doldersum

De meeste mensen brengen hun kind naar de school om de hoek, maar Suzanne van Lieshout-Verdonck verhuisde voor de juiste school van haar kind naar België.

Het kwaliteitsverschil tussen scholen is volgens de Inspectie van het onderwijs in Nederland erg groot én dat maakt het vinden van de juiste school voor je kind er niet makkelijker op. Dat weet ook Suzanne van Lieshout-Verdonck (31). Zij vertrok vertrok voor haar 4-jarige zoontje naar België. 

De kleine Mike was nét vier toen hij de diagnose autisme kreeg. "We hadden al veel langer het idee dat er iets mis was. Mike ontwikkelde zich op een andere manier dan veel van zijn leeftijdsgenootjes, dus voor ons kwam die diagnose niet als een verrassing."

DRUK IN HET HOOFD

"We hebben Mike nog een jaar laten meedraaien op een gewone basisschool. Dat ging, ondanks de fantastische inzet van zijn juffen, toch niet zoals we hadden gehoopt. Op het moment dat hij thuiskwam en tegen mij zei: 'Mama het is op school zo druk in mijn hoofd', wist ik dat ik actie moest ondernemen."

Suzanne ging op zoek naar een geschikte school voor haar zoon, maar vond in Nederland niet wat ze zocht. "De klassen in het speciaal onderwijs zijn in Nederland nog relatief groot. Ik weet gewoon dat Mike in zo'n groep niet kan functioneren. Daar wordt hij doodongelukkig van. Dat wil je niet."

Lees hier waarom Suzanne uiteindelijk koos voor een school in België.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 517.03
+ / - -0.5%