Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

VROUW Glossy

Hester Zitvast: 'Ik probeer het weer gezellig te krijgen aan tafel'

14 MEI 2017 Hester Zitvast

Kinderen kunnen ouders tot wanhoop drijven met hun eetgedrag. Maar hoe erg is het als ze niks lusten? En wat doe je eraan? Journalist Hester Zitvast probeert het weer gezellig te krijgen aan tafel.

Moeilijke eters worden niet zo geboren, die worden gemaakt.” O, wat heb ik het vol overtuiging geroepen, daarbij trots kijkend naar mijn oudste zoon, die in zijn kinderstoel als een babyspreeuw zijn snaveltje opendeed terwijl ik er weer een vers gekookte maaltijd in schoof.

Groenteprakjes

Ik kende zat verhalen van ouders die voor hun kinderen maar weer een boterham met pindakaas smeerden; de groenteprakjes van mama werden steevast geweigerd.

Nou, dat kwam dus niet door die kinderen, maar door die ouders, stelde ik arrogant. Ze moesten maar eens doorpakken, volhouden, beter koken, wat dan ook! Maar zoals vrijwel altijd gebeurt bij hoogmoed… ik ben gevallen. En hard ook. Onze jongste dochter Belle is drie.

Aan modderen

Waar mijn oudste twee kinderen de fles nog net niet met speen en al in een paar minuten naar binnen werkten, zaten we met haar soms wel een half uur aan te modderen en dan nog dronk ze maar de helft...

Lees verder op VROUW.nl: 'De altijd zo gezellige avondmaaltijd veranderde langzaam maar zeker in een moment van extreme onrust, dreigementen, gillen en drama’s.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.93
+ / - +0.62%