Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

VROUW Glossy

Langer en gelukkiger leven, dat willen we allemaal!

13 MEI 2017 Esther Derks

We zien vaak door de bomen het bos niet meer: al die boeken, artikelen in tijdschriften en Facebookberichten over hoe je zo gezond mogelijk kunt leven. Maar wat is waar? De redactie koos tien vragen uit het boek Eet als een expert waarop we weleens het échte antwoord wilden weten.

Gaby Herweijer, Jolien Klamer (beiden diëtist en gezondheidswetenschapper), Marijke Berkenpas (klinisch diëtist en voedingswetenschapper) en Liesbeth Smit (voedingswetenschapper) hebben hun krachten gebundeld en de nieuwste inzichten over voeding en gezonde eetkeuzes op een rij gezet in het boek Eet als een expert. Weg met de hypes!

Feiten en bewijs

Deze vier gezondheidsamazones geven ons feiten en bewijs. Bijzonder is hun uitgangspunt: ‘Het kiezen voor een eetpatroon waarmee je het risico op chronische ziektes (zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker) zo veel mogelijk verlaagt.’ Hopelijk leven we met zo’n gezond eetpatroon nog langer en gelukkiger en dát willen we natuurlijk allemaal!

Is lightfrisdrank echt zo slecht?

"Je kent het wel: die nare, bittere nasmaak in je mond als je lightfrisdrank hebt gedronken. Dat komt door de stevia die erin zit, een relatief nieuwe zoetstof die geen calorieën bevat. Om die nasmaak te verminderen, gebruiken fabrikanten echter weer andere zoetstoffen en/of suiker."

"Daarom bevatten lightfrisdranken vaak slechts 30% minder calorieën dan gewone frisdrank. Echt slecht is het dus niet om lightfrisdrank te drinken. Als je het niet overdrijft, maakt het ook niet dik."

Lees meer op VROUW.nl: 'Het is jammer maar waar: witte bolletjes, tijgerbrood en casino wit, meergranenbrood en Turks brood zijn geen gezonde keuzes.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 518.44
+ / - -1.01%