Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Sasha Lambert

VROUW magazine

Antje Monteiro: Ik weet als geen ander hoe belangrijk pleegouders zijn'

13 MEI 2017 Eline Doldersum

Erika Aardoom (52) en haar man Antoine (46) zetten zich met Stichting Vlinders in voor kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Antje Monteiro is ambassadrice van de stichting, die een thuis biedt aan zeven jongens en meisjes met een flinke rugzak. 

Erika: “Het idee voor Stichting Vlinders kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Al van jongs af aan was het mijn droom om ooit pleegmoeder te worden. Ik kom zelf uit een warm nest en het leek me fantastisch om een liefdevol thuis te creëren voor kinderen die dat niet kennen."

Liefde geven

"Dat gevoel werd enorm versterkt na de geboorte van mijn tweede zoon. Hij was niet levensvatbaar en is bij de geboorte meteen overleden. Ik had nog zoveel liefde te geven. Liefde die ik hem niet meer kon schenken, maar misschien andere kinderen wel."

"Toen ik vlak na mijn scheiding Antoine tegen het lijf liep, bleek dat we deze wens deelden. Hij had al twee kinderen uit een eerder huwelijk, maar wilde ook iets betekenen voor kansarme kinderen.”

Prachtig geschenk

Antje: “Ik ben oprecht trots dat ik ambassadrice mag zijn van deze prachtige stichting. Ik vind het zó bijzonder wat deze twee mensen doen voor deze kinderen, ook omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk pleegouders zijn."

"Nadat mijn zus overleed, hebben mijn moeder en ik de zorg voor haar drie dochters op ons genomen. Maar stel je eens voor dat wij dat niet hadden gekund, dan was zo’n Villa Vlinders toch een prachtig geschenk geweest?”

Lees verder op VROUW.nl: Erika: 'Inmiddels wonen er zeven kinderen tussen de zeven en veertien jaar bij ons. Kinderen die allemaal een flinke rugzak hebben.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.4 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%