Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Als je dochter botox wil…

Wat doe je als je kind om botox vraagt?

12 MEI 2017 Hester Zitvast

Het is hipper dan hip in bepaalde kringen om naast een bezoekje aan de schoonheidssalon zo nu en dan ook een spuitje in het hoofd te laten zetten. En dan hebben we het niet over hoofden waarop de tand des tijds z'n sporen heeft achtergelaten, maar rimpeltechnisch gezien maagdelijke snoetjes. Preventief spuiten, noemen ze dat. Of 'baby-botox'. Wat zou jij doen als je zeventienjarige dochter injecties voor haar verjaardag vraagt? Journalist Hester Zitvast zou er voor gaan liggen… 

Jongeren nemen het voorbeeld van een cosmetische ingreep net zo makkelijk over als de kleding die bekende persoonlijkheden dragen, stelt een artikel in De Telegraaf vandaag. Dat wordt bevestigt door de trend: steeds meer jongeren willen een beetje botox in hun voorhoofd of een fillertje in de lippen.

Dat de ingrepen zo makkelijk worden uitgevoerd bij de groep tot dertig jaar, noemt psycholoog Anouk Taytelbaum zorgelijk tegenover RTL Nieuws.

In de televisieserie Niet lullen, maar poetsen, was het al volop te zien: jongeren met perfect strakke huidjes, die schaamteloos plaatsnemen in de stoel van een cosmetisch arts voor een driemaandelijks shot. Het is big business; de angst om ouder te worden is tegenwoordig zo groot dat je er met een beetje commercieel gevoel schathemeltjerijk van kunt worden.


Lees meer op Vrouw.nl: 'Maar mam, jij spuit toch ook je rimpels weg?'

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.1
+ / - -0.88%