Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen beeld

Verhalen achter het nieuws

Kelly: 'Mijn zoon kwam op de wereld met een tumor, mijn dochter met een hartafwijking'

13 MEI 2017 Marjolein Geels

Hoe weet je of je baby pijn heeft? Britse wetenschappers deden daar onderzoek naar en ontwierpen een apparaat dat dit moet gaan meten. Kelly Bijlsma (28) is moeder van Vinny (3) en Fenna (1) en moest er zonder zo'n apparaat achter komen dat haar baby's pijn leden.

Fenna was twee weken oud toen Kelly midden in de nacht met haar op de spoedeisende hulp belandde. "Ze dronk voor de tweede dag op rij niet goed en toen ik haar die middag in haar wagen zag liggen, schrok ik me wezenloos. Haar gezicht was zo grauw dat het leek alsof ze opgebaard in haar wagen lag."

WARM HOUDEN

Kelly belde meteen de verloskundige om erachter te komen wat er met haar pasgeboren baby aan de hand kon zijn. "Haar temperatuur was gezakt naar 36,1, dus er werd mij geadviseerd om haar warme kleding aan te doen, haar toe te stoppen en een kruik bij haar neer te leggen. Na een uur moest ik nogmaals contact opnemen."

Benieuwd geworden naar het hele verhaal over Fenna en Vinny? Lees nu op VROUW.nl: 'Ik was met hem aan het spelen toen ik een bult voelde op zijn bovenbeen.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!