Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Geschiedenis schrijven in plaats van geschiedenis leren

'Mijn zoon staat op de Coolsingel terwijl hij eindexamens heeft'

15 MEI 2017 Hester Zitvast

De zoon van VROUW-journalist Hester Zitvast heeft morgen examen en zou eigenlijk vandaag snoeihard moeten leren. Maar in plaats van dat de tiener nu geschiedenis leert, schrijft hij vandaag geschiedenis. Met zijn vader, op de Coolsingel. "Maar ergens voelt het als een opvoedkundige  fail, dat ik 'm nu niet met ijzeren hand achter de boeken dwing."

In onze omgeving is het behoorlijk not done om voor Feyenoord te zijn. Zo onder de rook van Amsterdam moet je over een sterk verankerde dosis clubliefde beschikken, wil je het volhouden. Maar mijn ex komt uit Gouda, dus het lidmaatschap voor de Kameraadjes, de allerkleinste supportertjes van Feyenoord, was al geregeld toen ik nog niet eens was bevallen.

ALLE THUISWEDSTRIJDEN

Hij was pas 3 toen hij voor het eerst naar de Kuip ging en tegenwoordig gaat hij vrijwel alle thuiswedstrijden samen met zijn opa - papa werkt op zondag. Ik heb helemaal niets met voetbal, maar die passie vind ik wel mooi.

Zijn verhalen zijn geweldig, vooral over het 'oude mannen-vak' waar hij met opa zit. "Staat er een op om te gaan plassen wordt het net spannend en begint het hele vak te schreeuwen dat ie moet gaan zitten."

 

Lees hoe de clubliefde van haar zoon zich verder ontwikkelde: 'Mijn zoon staat op de Coolsingel, terwijl hij morgen eindexamens heeft'.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.6 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%