Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Elien Andersen

Wij stemmen voor meer witte benen op straat!

17 MEI 2017 Elien Andersen

Eindelijk tikken we deze week de 20 graden weer aan en kunnen de zomerkleren uit de kast. Maar dan komt het onvermijdelijke dilemma: 'Kan ik met deze melkflessen wel een rokje of korte broek aan'? Journalist Elien schreef deze open brief in maart, toen we ook een paar mooie dagen cadeau kregen. De brief is weer extra actueel. Want... omarm ook vandaag je witte benen!

Knopjes komen in de bomen, vogeltjes tjilpen vrolijk in de rondte en er hangt een voorzichtige geur van gemaaid gras. Dit kan maar één ding betekenen: het wordt lente! Dit stemt ons massaal tot grote vreugde, want de winter duurt immer - hoe kort ook - te lang. De balkon- en tuindeuren kunnen weer open en na je werk kun je nog genieten van een heerlijk avondzonnetje.

Toch piept er een stemmetje in je hoofd: 'En die witte benen dan?' Tja, en die witte benen dan. Elk jaar als de lente aanbreekt en je de winterkleren steeds verder achterin de kast duwt, doemen er ineens allerlei ultrakorte rokjes voor je ogen op. Aargh!

Uit een potje

Zeg nou zelf: hoe moet je in godsnaam aan bruine benen komen, als je de hele winter binnen zit en nog geen maand geleden met je kind een sneeuwpop aan het bouwen was? Moet je dan met een temperatuur van 15 graden Celsius al met je benen bloot gaan, terwijl je eigenlijk vernikkelt van de kou?

Of moet je je broekspijpen vanaf januari elke week een centimeter verder omhoog rollen voor de eerste bruine laag? Of moet je de benen voorzien van een laagje bruin uit een potje, met het risico dat ze oranje uitslaan? En niet alleen je benen, maar ook je handpalmen per ongeluk een 'zomers kleurtje' hebben?

Lees de rest van het artikel op VROUW.nl. 'Wij stemmen voor meer witte benen op straat!'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%